Rydze smażone na maśle

  • wyświetlono: 67 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam smak jesiennych rydzy a smażone na masełku to już prawdziwa poezja. Takie grzybki podajemy do drugiego dania lub samodzielna przystawka z chlebkiem.

Anitka0804
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500 g zdrowych świeżych rydzy
2 łyżki masła prawdziwego
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze smażone na maśle

  • 1. Rydze dobrze oczyszczamy pod wodą, odsączamy na sicie. Masło roztapiamy na patelni i wrzucamy rydze. Smażymy kilka minut ok 15. Do smaku solimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśnemój pomysłRydzerydze na maślekuchnia polskagrzybkidla rodzinydo chlebakuchnia tradycyjnado mięsprzepis_miesiąca1000rydzjesienne grzybygrzyby na maślemasło prawdziwerude rydzesmaczne grzybygrzybki na maśle

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: Futka

Domowe masło orzechowe

Witajcie Kochani! Po majowym odpoczynku...

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.

Dodane przez: neliada

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na...

Prosto, szybko i smacznie. Taka...

Smażone kulki z ziemniaków.

Dodane przez: BABECZKA 35

Smażone kulki z ziemniaków

Takie kulki to doskonały dodatek...

Ziemniaki pieczone w maśle

Dodane przez: Gregorhspeed

Ziemniaki pieczone w maśle

Świetny dodatek do dań głównych,...

Ziemniaki smażone inaczej

Dodane przez: AnetaJ

Ziemniaki smażone inaczej

To pyszna i ciekawa alternatywa...

masło

Dodane przez: Kasja1986

Masło rakowe

Każdy chyba zna powiedzenie tyle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE