Ryba z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Czasami warto zrobić sobie dzień bezmięsny, postny piątek.
Proponuję rybę z kwaskowo słodką żurawiną.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z Ryby
    • 1 opakowanie żurawiny
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 4 goździki
    • 2 łyżki miodu
    • ½ łyżeczki cynamonu
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Kilka plastrów sera Mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żurawina 1. Żurawinę przesypujemy do naczynia.
    Zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na godzinę.
  • ryba 2. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
  • jajko 3. Zanurzamy w rozmąconym widelcem jajku.
  • mąka 4. Obtaczamy w mące.
  • ryba 5. Smażymy obu stron na rozgrzanym oleju.
  • ryba 6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 7. Odlewamy wodę z żurawiny, zostawiamy tylko tak koło łyżki.
  • żurawina 8. Przekładamy do rondelka.
  • miód 9. Dodajemy miód.
  • przyprawa 10. Następnie cynamon.
  • przyprawa 11. Ziele angielskie oraz Goździki.
    Gotujemy około 10 minut, mieszając.
  • ser 12. Na rybie układamy po plasterku sera.
  • ryba 13. Zapiekamy chwilkę tylko tyle żeby ser się trochę rozpuścił.
    Na ser wykładamy żurawinę.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować