Ryba z sosem ananasowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rybę z sosem ananasowym podałam na święta.Smakowała wyśmienicie. Goście byli zachwyceni.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg fileta z dorsza lub innej ryby
    1 puszka ananasa w syropie
    3 cebule
    ketchup pikantny
    sok z cytryny
    sól.pieprz
    3 jaka
    olej do smażenia
    mąka do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy Przekąski

Ryba z sosem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opłukać , pokroić w dzwonka, przyprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Kawałki ryby smażyć na oleju panierująć w mące i jajku.


    Sos ananasowy:

    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Ananas pokroić w kostkę , dodać do podsmażonej cebuli, wlać połowę soku z ananasa, dusić przez około 10 min. Pod koniec duszenia dodać ketchup i jeszcze chwilę dusić.
    Rybę ułożyć na półmisku i przykryć sosem ananasowym. Tak przygotowaną rybę wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować