Ryba w sosie smietankowo-muszkatołowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niezwykle proste danie, smakujące wyśmienicie.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 filetów tilapii, 5 dużych ziemniaków, 200ml śmietany kwaśniej, 200ml wody, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz, przyprawa do ryb, świeży tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w sosie smietankowo-muszkatołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Następnie wykładamy nimi dno naczynia żaroodpornego. Rybę oprószamy przyprawą, solą i pieprzem. Układamy je na ziemniakach. Zaś śmietanę mieszamy z wodą i gałką muszkatołową. Takim sosem zalewamy całość, przykrywamy. Pieczemy w piekarniku w temp. 200stC przez 1godzinę (póki ziemniaki nie zmiękną). Gotowe danie przystrajamy świeżym tymiankiem, który pasuje do ryby.

Porady

Sos powinien zalać całość i sięgać do poziomu ryby. Wówczas szybciej ziemniaki zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować