Ryba w Cieście

5 (1 ocen)

  • 30 min

Rybka w troszkę innym wydaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety bialej ryby (u mnie flądra)
    Ciasto:
    2 jajka
    1/2 szklanki gestej śmietany
    10 dag mąki
    sól
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta imbiru
    sok z cytryny
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, jesli potrzeba przekroic filety na mniejsze kawałki. Skropić cytryną i zostawić na ok.30min. Rybę posolić.
  • 2. Ciasto: całe jajka ubić trzepaczką na pulchną masę dodajac śmietanę i po trochu mąki, dodać proszek, i imbir, posolić. Wymieszać.
  • image-0gpoiik 3. Rybę zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na jasnozłoty kolor, włożyć do piekarnika na 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować