Ryba w cieście francuskim

4.48 (165 ocen)

  • 15 min

Przepyszna ryba z pieczarkami i serem w cieście francuskim. Nie lubię ryb, ale ta jest bardzo smaczna.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3 filety ulubionej ryby
    30 dag sera żółtego
    2 cebule
    50 dag pieczarek
    Przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ryba

Ryba w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki 1. Pieczarki i cebulę kroimy i podduszamy na patelni.
  • Filety 2. Ciasto rozkładamy na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem.i na jednej połowie układamy filety, które posypujemy przyprawą do ryb.
  • Ukladamy pieczarki 3. Później posypujemy odrobiną sera i kładziemy pieczarki z cebulką.
  • Nakłuwamy widelcem ciasto 4. Przykrywamy drugą połową ciasta i zlepiamy po bokach (jak pieroga), górę nakłuwamy widelcem.
  • Posypujemy serem 5. Posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego na 200C piekarnika. Pieczemy ok. 30 min.
  • Smacznego 6. Smacznego

Porady

Można rybę posypać serem dopiero10 min przed końcem pieczenia, jeśli ktoś nie lubi przypieczonego sera. Podając z frytkami mamy wyśmienity obiad.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować