Ryba po Japońsku

4.5 (157 ocen)

  • 40 min

Jest smaczna i często gości na naszym stole...

  • 40 min

Składniki:

  • kg. fileta z ryby ( ja daję ze skóra zawsze filet) : smażymy go w mące na patelni i odstawiamy
    słoik ogórków konserwowych (kroimy w kostkę)
    słoik konserwowej papryki (kroimy w kostkę)
    3 średnie cebule ( ja daję czerwone cebule ponieważ są smaczniejsze jak dla mnie i kroimy w kostkę)
    ZALEWA:
    szkl. wody
    1/3 szkl oleju
    koncentrat pomidorowy słoiczek mały lub mała puszeczka
    8 łyżek keczupu łagodnego
    4 łyżeczki soli
    8 łyżeczek cukru
    łyżeczka octu
    szczypta pieprzu cayenne
    Razem mieszamy do połączenia wszystkich składników i tez odstawiamy na bok

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia żaroodpornego jakiegokolwiek układamy warstwami usażoną wcześniej rybę, następnie warstwa ogórka, następnie warstwa papryki i warstwa cebuli i znowu ryba i tak warstwowo aż skończą się składniki...
  • 2. Na koniec zalewamy zalewą i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki aby się wszystko razem przegryzło
    SMACZNEGO

Porady

składniki można dodawac dowolnie co kto woli... ja czasem nie dodaję cebuli i tez jest pyszne...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować