kg. fileta z ryby ( ja daję ze skóra zawsze filet) : smażymy go w mące na patelni i odstawiamy
słoik ogórków konserwowych (kroimy w kostkę)
słoik konserwowej papryki (kroimy w kostkę)
3 średnie cebule ( ja daję czerwone cebule ponieważ są smaczniejsze jak dla mnie i kroimy w kostkę)
ZALEWA:
szkl. wody
1/3 szkl oleju
koncentrat pomidorowy słoiczek mały lub mała puszeczka
8 łyżek keczupu łagodnego
4 łyżeczki soli
8 łyżeczek cukru
łyżeczka octu
szczypta pieprzu cayenne
Razem mieszamy do połączenia wszystkich składników i tez odstawiamy na bok
Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do naczynia żaroodpornego jakiegokolwiek układamy warstwami usażoną wcześniej rybę, następnie warstwa ogórka, następnie warstwa papryki i warstwa cebuli i znowu ryba i tak warstwowo aż skończą się składniki...
2.Na koniec zalewamy zalewą i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki aby się wszystko razem przegryzło
SMACZNEGO
Porady
składniki można dodawac dowolnie co kto woli... ja czasem nie dodaję cebuli i tez jest pyszne...
Komentarze