Udziki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczna potrawa na obiad dla całej rodziny oraz na wykwintne przyjęcie :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 10 udzików (lub karczku, łopatki, szynki co kto lubi)
    10 plastrów żółtego sera
    2 cebule
    3-4 marchewki duże
    majonez
    sól, pieprz

Udziki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziki pozbawiamy kości i lekko rozbijamy tłuczkiem a następnie doprawiamy solą, pieprzem, jarzynką jak kto woli
  • mięsko z marchewką 2. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i na suchej patelni lekko przesmażamy aby odparowała woda i układamy ją na udzikach na wierzchu (nie doprawiamy niczym marchewki)
  • 3. Cebulkę w piórka przesmażyc na odrobinie oleju i wyłożyc na marchewkę
  • 4. na koniec dajemy po plastrze sera i cienko smarujemy go majonezem i do piecyka w zależności od rodzaju mięsa od 30 do 45 minut do miękkości mięsa pieczemy w 180 stopni.

Porady

Robiłam z tego przepisu karczek, mięsko od szynki, filet z kurczaka i udziki i najlepsze są jednak udziki i karczek, ponieważ inne są zbyt suche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy