Udziki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udziki pozbawiamy kości i lekko rozbijamy tłuczkiem a następnie doprawiamy solą, pieprzem, jarzynką jak kto woli
2.Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i na suchej patelni lekko przesmażamy aby odparowała woda i układamy ją na udzikach na wierzchu (nie doprawiamy niczym marchewki)
3.Cebulkę w piórka przesmażyc na odrobinie oleju i wyłożyc na marchewkę
4.na koniec dajemy po plastrze sera i cienko smarujemy go majonezem i do piecyka w zależności od rodzaju mięsa od 30 do 45 minut do miękkości mięsa pieczemy w 180 stopni.
Porady
Robiłam z tego przepisu karczek, mięsko od szynki, filet z kurczaka i udziki i najlepsze są jednak udziki i karczek, ponieważ inne są zbyt suche.
Komentarze