Ryba duszona

4.5 (183 ocen)

  • 10 min

Miła odskocznia od tradycyjnie smażonej ryby.

  • 10 min

Składniki:

  • 80 dag ryby
    50 dag pomidorów
    1 kostka rosołowa warzywna
    1 cebula
    5 ziaren pieprzu
    liść laurowy
    sól
    4 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba duszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy kostkę rosołową w 1/2 litra wody i w bulionie z dodatkiem przypraw gotujemy rybę. Przekładamy do naczynia wysmarowanego łyżką masła.
  • 2. Cebulę i pomidory obieramy ze skórki, drobno siekamy i dusimy na maśle z 3 łyżkami wody, aż się rozpadną.
  • 3. Powstałym sosem zalewamy rybę, na wierzch wykładamy resztę masła. Podgrzewamy pod przykryciem jeszcze przez ok 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować