Ryba duszona w porach

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

Pomysł na sprezentowanego mi karasia :)

  • 60 min

Składniki:

  • rybka, u mnie karaś
    1 mały por
    1 średnia marchewka
    2 łyżki masła
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba duszona w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karaś duszony w porach 1. Rybkę obrać z łusek, wypatroszyć i pokroić na mniejsze kawałki, u mnie dzwonka. Rybę oprószyć przyprawami i mąką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce, pora pokroić w półplasterki. Dodać do ryby, doprawić solą i pieprzem, zalać 1/2 szklanki wody. Poddusić kilka minut pod przykryciem, następnie odparować wodę. Dodać masło, podsmażyć 2-3 minuty i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować