Ruska zapiekanka

4.5 (170 ocen)

Przepyszna zapiekanka za nieduże pieniądze

Składniki:

  • 10 średniej wielkości ziemniaków
    2 śmietany 18% po 200 ml (ukwaszone)
    2 duże cebule
    2 kostki twarogu
    150 g tartej mozarelli
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Ruska zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Twaróg mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do niego cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem (powinno być dosyć ostre). Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy warstwami ziemniaki, masa twarogowa, ziemniaki, masa twarogowa, mozarella. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 185 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować