Rumsztyk z Cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Bez dodatku jajka i bułki tartej jak tradycyjny mielony, za to z dodatkiem podsmażonej cebulki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego z łopatki
    kilka łyżek goracej wody
    3 duże cebule
    smalec
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rumsztyk z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ięso posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem, dodać gorącą wodę. Dłonie zwilżyć olejem i formować owalne kotlecki, następnie każdego spłaszczyć
    układać na rozgrzanej patelni i smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Zdjąć kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w półkrążki cebulę
    do gotowej cebuli dołożyć kotleciki, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i podsmażyć kilka mint, by smaki się połączyły
    podawać z ulubioną surówką i tłuczonymi ziemniaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować