Różowa pantera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, dodając pod koniec szklankę cukru. Mieszam to z wiórkami i makiem. Formę do pieczenia smaruję margaryną i wykładam papierem do pieczenia. Wlewam masę piekę około 25 min w 170 stopniach C.
Przyrządzam budyń: Część mleka (około połowę) gotuję z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Do mąki rozmieszanej z żółtkami dodaję resztę mleka. Wszystko razem łączę.Gotuję. Odstawiam do ostudzenia, masło ucieram aby było puszyste, dodaję budyń i alkohol. Masę wykładam na kokosowe ciasto. Układam delicje.
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szkl. wody, odstawiam do częściowego stężenia. Śmietanę ubijam, po czym dodaję tężejącą galaretkę. Wylewam to na delicje. Wstawiam na godzinę do lodówki. Dekoruję startą na tarce jarzynówce czekoladą mleczną.
Komentarze