1.Blaszkę o wymiarach 37x25 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt
Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywno, dodać kakao, żółtka, proszek do pieczenia, cukier i mąkę ciągle miksując.
Masę wylać na wcześniej przygotowaną blaszkę. Piec przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
2.Krem straciatella
Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, dodać startą na tarce jarzynówce czekoladę i wystudzoną żelatynę. Wszystko to cały czas szybko mieszamy. Wylewamy na biszkopcie i odstawiamy do lodówki w celu stężenia na około 1 godzinę.
3.Krem Pepsi
Pepsi zagotować , rozpuścić w tym żelatynę. Śmietanę ubić i dodać do niej schłodzoną pepsi z żelatyną i intensywnie mieszając. Wylać na krem na stężały straciatella.
4.Pepsi zagotować i rozpuścić w niej dokładnie żelatynę. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy zacznie tężeć wylać na masie Pepsi.
Komentarze