Ciasto różowa pantera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić dodać cukier i żółtka. Następnie porcjami dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, lekko mieszając. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec ok. 25 min.
2.Masa I:
Budynie roztrzepać w 0,5 szkl. Kubusia. Pozostały sok zagotować z 2 łyżkami cukru. Następnie ugotować na nim budyń.
3.Masa II:
Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić, po czym cienkim strumieniem dolewać galaretki.
4.Wykonanie:
Galaretkę różową przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Na ciasto wyłożyć ciepłą masę I. Gdy ostygnie rozłożyć na niej delicje czekoladą do spodu. Na to wylać masę II i wstawić do lodówki aby nieco stężała. Następnie na wierzch ciasta wylać tężejącą różową galaretkę.
Komentarze