Roszponka z mango i mozzarellą

4.5 (184 ocen)

  • Dla 2 osób

festiwal_sałatek

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • opakowanie roszponki
    1 dojrzałe mango
    1 awokado
    100 g małych kulek mozzarelli

    sos czekoladowo-orzechowy:

    3-4 kostki czekolady
    kilka łyżek mleka
    2 łyżeczki masła orzechowego
    sok z 1 limonki (odrobina do sałatki)
    1 łyżeczka oleju lnianego
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Roszponka z mango i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
  • 2. Mango obieramy i kroimy w kostkę (najlepiej nad miską z sałatą).
  • 3. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną limonki (z sosu) - wtedy nie ściemnieje.
  • 4. Owoce wrzucamy do miski i dodajemy połówki mozzarelli.
  • 5. Sos:
  • 6. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - powinna mieć rzadką konsystencję.
  • 7. Dodajemy masło orzechowe, olej, sok z limonki i miód i dokładnie mieszamy.

    Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
  • 8. Można podać na pełnoziarnistych gofrach.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować