Leczo wegetariańskie

  • wyświetlono: 382 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Leczo idealny dodatek do dań mięsnych lub samodzielne danie

JestesmyTymCoJemy

Składniki

Leczo wegetariańskie - 4 porcje

2 średnie cukinie
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka biała
3 ostre węgierskie papryczki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
garść natki pietruszki
garść liści bazylii
1/2 łyżeczki bazylii suszonej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżka oliwy lub oleju
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo wegetariańskie

  • Warzywa kroimy1. Warzywa dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę.
  • Podsmażamy warzywa do miękkości2. Na rozgrzaną patelnię/wok wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną paprykę i podsmażamy około 5 minut. Gdy papryka zwiędnie dodajemy cukinię, pokrojone papryczki i przyprawy - smażymy około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

    Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekane zioła. Podajemy z ryżem lub pieczywem.

    Smacznego :)

Porady

W wersji mięsnej pod koniec smażenia warzyw dodajemy podsmażoną kiełbaskę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczyladania z patelni

Komentarze

Podobne przepisy

image-085vext

Dodane przez: LenaGotuje

Leczo

Leczo "na wypasie" - czyli z mięsem...

Leczo

Dodane przez: sylwin03

Leczo

leczo

image-0l292yi

Dodane przez: joanna1974

Leczo

Potrawa typowo jesienna z dużą...

Leczo

Dodane przez: angelinaagrafka

Leczo

Smaczne leczo na pół ostro.

Leczo

Dodane przez: kasik1p3

Leczo

Sezon cukiniowo-paprykowy w pełni...

Leczo klasyczne

Dodane przez: AnetaJ

Leczo klasyczne

Leczo to pyszne, jednogarnkowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE