Rosyjska zupa solianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wołowe i wieprzowe kroimy w grubszą kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Wlewamy 2 litry wody. Gotujemy na małym ogniu 30 minut.
2.Marchewkę, pietruszkę oraz pora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy do zupy. Gotujemy 30 minut. Boczek kroimy w kostkę, natomiast kiełbasę w półplasterki. Razem podsmażamy na oliwie i wrzucamy do zupy. Ogórki kroimy w kostkę. Razem z zalewą dodajemy do zupy.
3.Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Na końcu do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i gotujemy 15 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze