Rosół z ryby

4.49 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest zdrowa, delikatna i pięknie prezentuje się w talerzu

Składniki:

  • Składniki
    1 kg ryb (lin, karp, płotka)
    40 dag warzyw mieszanych,
    1/4 główki cebuli,
    listek laurowy,
    ziele angielskie,
    1 ząbek czosnku,
    sól,
    zielona pietruszka

Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, oskrobać z łusek, wykrajać, pokrajać w dzwonki, delikatnie przyprawić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej osolonej wody, nastawić wywar do gotowania. Cebulę obrać, umyć, dodać do gotującego się wywaru. Po kilkunastu minutach gotowania wywaru włożyć przygotowane ryby, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu. Ugotowaną zupę przecedzić, przyprawić do smaku solą. Do każdej porcji dodać trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki. Podawać z dodatkiem grzanek lub drobniutkiego makaronu rosołowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_12-13

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować