Rosół z kaczki

5 (154 ocen)

najlepszy

Składniki:

  • porcja kaczki (ja użyłam kości i resztki z całej kaczki wyluzowanej)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 cebula
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku nastawić ok 4 l wody, wrzucić listek, ziele angielskie i warzywa, cebulę podpiec uprzednio nad ogniem.
    Do gotujęcej się wody włożyć porcję kaczki , doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień.
    Gotować bardzo powoli, rosół powinien tylko pykać, i tak gotować ok 2, 2,5 godziny.
    Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z domowym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować