Rolowany boczek z czosnkiem i cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna wędlina na kanapkę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku(bez skóry)
    3 ząbki czosnku
    2 cebule
    papryka słodka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Dodatki Wędliny

Rolowany boczek z czosnkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć,osuszyć natrzeć solą,pieprzem i słodka papryką.
    Cebulę i czosnek obrać,cebulę pokroić w piórka,czosnek posiekać.
    Warzywa rozłożyć na całej powierzchni boczku,następnie zwinąć w rulon i obwiązać nicią bawełnianą.
    Tak przygotowane mięso włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia.
    Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować