rolady z pstrąga w galarecie

4.51 (148 ocen)

bardzo dobra galareta na świąteczny stół

Składniki:

  • masa rybna
    - 2 duże pstrągi
    - tarta bułka
    - natka pietruszki
    - 1 jajko
    - przyprawa do ryb
    - popryka ostra szczypta
    - folia spożywcza
    - gaza do zawinięcia rolady
    - olej 1 łyżka
    wywar
    - 1 pietruszka
    - 2 marchewki
    - seler kawałek
    - tymianek
    - gożdziki
    - przyprawa do ryb
    - cebula
    - czosnek
    - ziele angielskie
    - liść laurowy

    - cytryna
    - 1 łyżeczka cukier
    - groszek konserwowy 2 -3 łyżki
    - zelatyna
    - 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z pstrąga w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - pstrągi oczyścić wyfiletować i ściągnąć skórę( głowę skórę i szkielety zachować do wywaru )
    - mięso z ryby zmielić przez maszynkę dodać jajko wsypać bułkę tartą tyle by masa nie była za rzadka dodać natkę pietruszki ja dałam mrożoną 1 łyżkę przyprawić przprawami
    - wyrobić masę na blat kuchenny rozłożyć folię spożywczą poamarować olejem i wyłożyć w kszałcie prostokątu masę z ryby
  • 2. - do garnka włożyć ważywa zalać wodą dodaćprzyprawy gotować do miękkości na wolnym ogniu gdy warzywa są miękkie dodać głowę skóry i szkielety od ryb chwilę pogotować wyjąć warzywa
    - wywar odcedzić przez drobne sito
  • 3. - marchewkę zetrzeć na drobnej tarce wyłożyć na masę rybną
    - zrobić kilka rządków z groszku i zawinąć za pomocą folji roladę owinąć jeszcze jedną warstwą foli i gazę związać końce zagotować wodę roladę włożyć do wody gotować 25 minut wystudzić pokroić w plastry
    - na półmisku rozłożyć groszek ułożyć plastry rolady pokrojć jajka
  • 4. - odcedzony wywar 2 l zagotować dodać 4 łyżki żelantyny mieszać do całkowitego rozpuszczenia dodać sok z połowy cytryny i cukier doprawić do smaku zalać plastry na pułmisku zostawić do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować