Rolady z nadzieniem serowym i farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na samym początku przygotowuję sobie ziemniaczki aby później spokojnie zająć się roladkami.
2.Teraz pora na rolady. W pierwszej kolejności zajmuję się mięskiem. Osobiście preferuję gotowe plastry na rolady (ładne duże kawałki,których nie trzeba rozklepywać dzięki czemu fajnie się zawija). Każdy plaster smaruję musztardą i dodaję przyprawy (szczypta soli,pieprzu).
3.Następnie przygotowuję farsz. Drobniutko posiekane parówki,szyneczka oraz cebulka,doprawiona przyprawą do gyrosa podsmażam na patelni. Całość gotowa daje bardzo smaczny efekt. Osobno kroję w cienkie plasterki ogórki.
4.Pora na faszerowanie :) Najpierw dodaję plastry sera,następnie przygotowany wcześniej farsz oraz po kilka kawałków ogóreczka. Całość zawijam i związuję. Na koniec smaruję marynatą lub papryką (przyprawy wg upodobań)
5.Tak przygotowane roladki wkładam to nasmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego z dodatkiem cebulki i leci do piekarnika. No i tak około 30-40 min w zależności oczywiście od rodzaju mięska. Tłuszczyk pozostały po pieczeniu można wykorzystać do ziemniaków (polecam tłusto ale pysznie)
I smacznego :)
Komentarze