Rolady z nadzieniem serowym i farszem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Coś dobrego na niedzielny obiad i nie tylko.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • * Dowolne mięso (filet z kurczaka,wołowinka lub schab)
    * Ser żółty
    * Ogórki małosolne
    * Szynka,parówki
    * Cebula
    * Przyprawa do gyrosa
    * Musztarda

    * Ziemniaki i buraczki/sałatka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z nadzieniem serowym i farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zilustrowana instrukcja :) 1. Na samym początku przygotowuję sobie ziemniaczki aby później spokojnie zająć się roladkami.
  • 2. Teraz pora na rolady. W pierwszej kolejności zajmuję się mięskiem. Osobiście preferuję gotowe plastry na rolady (ładne duże kawałki,których nie trzeba rozklepywać dzięki czemu fajnie się zawija). Każdy plaster smaruję musztardą i dodaję przyprawy (szczypta soli,pieprzu).
  • 3. Następnie przygotowuję farsz. Drobniutko posiekane parówki,szyneczka oraz cebulka,doprawiona przyprawą do gyrosa podsmażam na patelni. Całość gotowa daje bardzo smaczny efekt. Osobno kroję w cienkie plasterki ogórki.
  • 4. Pora na faszerowanie :) Najpierw dodaję plastry sera,następnie przygotowany wcześniej farsz oraz po kilka kawałków ogóreczka. Całość zawijam i związuję. Na koniec smaruję marynatą lub papryką (przyprawy wg upodobań)
  • 5. Tak przygotowane roladki wkładam to nasmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego z dodatkiem cebulki i leci do piekarnika. No i tak około 30-40 min w zależności oczywiście od rodzaju mięska. Tłuszczyk pozostały po pieczeniu można wykorzystać do ziemniaków (polecam tłusto ale pysznie)
    I smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować