Krokiety z farszem jajeczno-serowym

4.5 (159 ocen)

Lekkie i syte , idealne na bezmięsny obiad.

Składniki:

  • Na 7 krokietów:
    Ciasto:
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki mąki
    1 duże jajko
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    szczypta cukru
    Farsz:
    4 duże jajka( najlepiej wiejskie)
    100 g. sera żółtego
    1 łyżko posiekanego koperku
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    Panierka:
    1 duże jajko
    4 łyżki mleka
    5-6 kropelek maggi
    bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z farszem jajeczno-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz jajeczny 1. Jajka gotujemy na twardo 7-8 min. Studzimy , obieramy , myjemy - rozgniatamy widelcem.Ser ścieramy na tarce o małych oczkach dodajemy wraz z koperkiem solą i pieprzem do jajek- mieszamy.
  • naleśniki 2. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy razem. Patelnię rozgrzewamy , smażymy cienkie naleśniki.
  • złożone naleśniki. 3. Na środek każdego naleśnika nakładamy dużą łyżkę farszu , składamy krokiety.
  • w trakcie smażenia 4. Jajka bełtamy z mlekiem oraz maggi maczamy każdego naleśnika a następnie obtaczamy w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzewamy olej smażymy krokiety na wolnym ogniu
  • w trakcie smażenia 5. na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz jajeczny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Post Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować