Bananowy Kopiec Kreta

0 (0 ocen)

  • 40 min

Krecik inaczej

  • 40 min

Składniki:

  • * Przepis na Kopiec Kreta
    * Banany
    * Śmietana
    * Olej
    * Jajka

Bananowy kopiec kreta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masa na ciasto 1. Na dzień dobry przygotowujemy masę na ciasto. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie,wylewamy do formy i wkładamy do piekarnika. (dokładny czas,skład na opakowaniu)
  • Masa bananowa 2. Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy do Naszego Kopca :)
  • Posypka kopcowa 3. Po przygotowaniu masy bananowej i ostygnięciu ciasta z piekarnika musimy "wydrylować'' środek. Masę nakładamy w kształcie kopuły do wydrążonej części ciasta.
  • Bananowy raj 4. Do masy bananowej wkładamy dowolną ilość dojrzałych bananów. Możemy je kroić w plasterki albo wg długości.
  • I mamy zakopane banany 5. Na zakończenie posypujemy całość Naszą kruszonką tak aby powstał Nam kształt kopca.
  • Smacznego! 6. Ostatecznie wkładamy gotowe ciacho na 2 godziny lodówki po czym możemy się rozkoszować bananowym rajem :)

Porady

Wszelkie informacje zawarte są na pudełku z proszkiem do ciasta i masy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy