NADZIENIE SEROWE:
ok 400 g zmielonego białego sera
½ szklanki cukru pudru (można dać więcej, to zależy od kwaskowatości sera)
1 opakowaniu cukru waniliowego
1 jajko
Puszyste naleśniki z nadzieniem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO NALEŚNIKOWE - mleko, żółtka, mąka i 2 łyżki oleju,
łyżka cukru i łyżeczka cukru waniliowego - zmiksować.
Ubić białka na sztywną pianę z szczyptą soli.
Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając.
Usmażyć naleśniki na rumiany kolor.
2.NADZIENIE SEROWE: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolitą masę.
Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce nadzienia i składamy na dwa razy lub zawijamy w rulonik:)
Komentarze