PUSZYSTE NALEŚNIKI Z NADZIENIEM SEROWYM

4.97 (144 ocen)

  • 30 min

Idealne na śniadanie lub podwieczorek

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    2 szklanki mleka 3%
    2 szklanki mąki pszennej
    4 jajka
    1-2 łyżka/i cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    szczypta soli
    olej do smażenia

    NADZIENIE SEROWE:
    ok 400 g zmielonego białego sera
    ½ szklanki cukru pudru (można dać więcej, to zależy od kwaskowatości sera)
    1 opakowaniu cukru waniliowego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.97 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszyste naleśniki z nadzieniem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NALEŚNIKOWE - mleko, żółtka, mąka i 2 łyżki oleju,
    łyżka cukru i łyżeczka cukru waniliowego - zmiksować.
    Ubić białka na sztywną pianę z szczyptą soli.
    Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając.
    Usmażyć naleśniki na rumiany kolor.
  • PUSZYSTE NALEŚNIKI Z NADZIENIEM SEROWYM 2. NADZIENIE SEROWE: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolitą masę.
    Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce nadzienia i składamy na dwa razy lub zawijamy w rulonik:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować