Roladki z warzywami

0 (0 ocen)

roladki w sam raz na święta

Składniki:

  • 3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
    250 g mrożonej mieszanki chińskiej
    4 pieczarki
    100 g części brokuła bez różyczek
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka piri piri
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka bułki tartej
    sól do kotletów
    pieprz do kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
    Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz. Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
  • 3. Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
  • 4. W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
    Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
    Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować