3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
250 g mrożonej mieszanki chińskiej
4 pieczarki
100 g części brokuła bez różyczek
3 łyżki oleju
1 łyżeczka piri piri
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka bułki tartej
sól do kotletów
pieprz do kotletów
olej do smażenia
Roladki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
2.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz. Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
3.Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
4.W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.
Komentarze