Roladki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonale pasują do młodych ziemniaczków lub śląskich kluseczek. Smak podkreśliłam wędzonymi śliwkami, bo lubię wykorzystywać w kuchni różne nowości.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 8 plastrów schabu
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    ziemniak
    kiszony ogórek
    cebula
    kilka liści kapusty pekińskiej lub por

    przyprawy:
    sól i świeżo mielony pieprz
    2 liście laurowe
    4 ziaren ziela angielskiego
    5 wędzonych śliwek

    Oraz;
    olej
    2 łyżki mąki pszennej
    łyżka śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Schab rozbijam tłuczkiem i oprószam solą oraz pieprzem. Marchew, selera, pietruszkę i ziemniaka obieram i kroję w grube zapałki. Tak samo jak na frytki. Kapustę lub liście pora kroję na kawałki wielkości kotletów. Ogórka również kroję w kawałki.

    Na kotlet nakładam liść kapusty i po kawałku warzyw. Zwijam ciasną roladkę i spinam dwoma wykałaczkami.

    Tak przygotowane roladki obsmażamna oleju, na złoty kolor.

    Przekładam do garnka. Zalewam gorącą wodą. Dodaję liść laurowy i ziele. Można dodać pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę,

    Na tej samej patelni, na której smażyłam roladki, szkle pokrojoną w kostkę cebulę. Przekładam do garnka.

    Wszystko razem duszę około 30 minut. Dodaję wędzone śliwki pokrojone w kawałeczki i duszę do miękkości.

    Sos zagęszczam mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować