Roladki schabowe z warzywami

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Gdy znudziły się wam tradycyjne kotlety schabowe,można z schabu zrobić takie smaczne i bogato nadziane roladki.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,20 kg schabu bez kości
    150 g mięsa mielonego z indyka
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    3 kromki chleba tostowego
    1/2 szklanki kremówki
    1 łyżka masła
    1 marchewka
    2 jajka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    tymianek
    słodka i ostra papryka
    olej rzepakowy

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć,osuszyć i pokroić na plastry,rozbić cienko na kotlety,skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą,pieprzem i tymiankiem.
  • 2. Chleb namoczyć w śmietance,odcisnąć i rozetrzeć z łyżką miękkiego masła,dodać do niego mielone mięso,jaka i natkę pietruszki.
    Farsz doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać.
    Obraną marchewkę pokroić w słupki i razem z fasolką obgotować w osolonej wodzie około 7 minut,osączyć na sitku.
  • 3. Każdy rozbity kotlet posmarować przygotowanym farszem,ułożyć obgotowane warzywa i zwinąć w roladkę.
    Gotowe roladki ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową,po wierzchu posmarować olejem i oprószyć paprykami.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować