Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć,osuszyć i pokroić na plastry,rozbić cienko na kotlety,skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą,pieprzem i tymiankiem.
2.Chleb namoczyć w śmietance,odcisnąć i rozetrzeć z łyżką miękkiego masła,dodać do niego mielone mięso,jaka i natkę pietruszki.
Farsz doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Obraną marchewkę pokroić w słupki i razem z fasolką obgotować w osolonej wodzie około 7 minut,osączyć na sitku.
3.Każdy rozbity kotlet posmarować przygotowanym farszem,ułożyć obgotowane warzywa i zwinąć w roladkę.
Gotowe roladki ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową,po wierzchu posmarować olejem i oprószyć paprykami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 45-50 minut.
Komentarze