Roladki z podudzia kurczaka z cebulą

4.5 (142 ocen)

Pyszne, soczyste mięso z kruchą cebulą.

Składniki:

  • 4 filety bez skóry i kości z podudzia,
    pół średniej wielkości cebuli,
    łyżeczka słodkiej papryki w proszki,
    50 g masła,
    sól, pieprz,
    jajko,
    bułka tarta,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z podudzia kurczaka z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony.
    Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym kawałkiem masła i zawijamy jak na krokiety.

  • 2. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce.
    Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu na ciemnozłoty kolor z każdej strony.

Porady

Jeśli mięso się rozchodzi, możemy pomóc sobie wykałaczką - a po usmażeniu ją wyjąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować