Roladki z pesto z natki pietruszki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne połączenie w sam raz na świąteczny stół

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU A:
    -filet z indyka ( 4szt.)
    -buraki ( 2szt.)
    -orzechy włoskie ( 5szt.)

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY
    -parmezan ( 1łyżka)

    SKŁADNIKI ROBOCZE
    -mąka ( do panierowania)
    -olej (do smażenia)
    -oliwa ( do pesto)

    PRZYPRAWY
    -sól
    -pieprz
    -czosnek suszony

    ZIOŁA
    - zielona natka pietruszki ( garść)

    DEKORACJA
    - 1 burak
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Pesto

Roladki z pesto z natki pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki pesto 1. PESTO
    Porządną garść świeżej natki pietruszki połączyć z obranymi orzechami włoskimi, parmezanem, oliwą i przyprawami.
  • gotowe pesto 2. Wszystko razem zmiksować i odstawić do lodówki żeby smaki się połączyły.
  • 3. Buraki gotujemy, obieramy i ścieramy na drobniutkich oczkach.
  • usmażone 4. Filety z indyka rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Na rozbite kotlety nakładamy buraczki i zawijamy. Gotowe roladki obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na oleju.
    Usmażone odkładamy na bok, żeby "odpoczęły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować