Gotowane roladki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy i rozbijamy jak na kotlety. Z podanej ilości mięsa otrzymałam 10 plastrów. Parówki obieramy z osłonek i przekrawamy na pół. Serek paprykowy dodatkowo "wzmocniłam" papryką ostrą aby był bardziej pikantny. Każdy z rozbitych plastrów posypujemy solą, pieprzem i suszoną cebulką, następnie smarujemy serkiem paprykowym.
2.Na brzegu mięsa kładziemy 1/2 parówki i zwijamy aby otrzymać roladkę.
3.Każdą roladkę kładziemy na folii aluminiowej i zwijamy tak aby szczelnie ją zamknąć.
4.Gotowe roladki w folii układamy w garnku i zalewamy bulionem z kostki rosołowej tak aby wszystkie roladki były przykryte. roladki gotujemy ok 45 minut. Smacznego:)
Porady
Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarze