Gotowane roladki z parówką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na roladki, do których przygotowania nie trzeba używać żadnych nici bądź wykałaczek.

  • 60 min

Składniki:

  • - pierś z indyka - 600 g
    - parówki drobiowe - 5 szt
    - serek paprykowy - 1 opak 150 gramowe
    - sól, pieprz, suszona cebulka
    - mielona papryka ostra - 1/2 łyżeczki
    - kostka rosołowa - 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Gotowane roladki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • --- 1. Pierś kroimy i rozbijamy jak na kotlety. Z podanej ilości mięsa otrzymałam 10 plastrów. Parówki obieramy z osłonek i przekrawamy na pół. Serek paprykowy dodatkowo "wzmocniłam" papryką ostrą aby był bardziej pikantny. Każdy z rozbitych plastrów posypujemy solą, pieprzem i suszoną cebulką, następnie smarujemy serkiem paprykowym.
  • --- 2. Na brzegu mięsa kładziemy 1/2 parówki i zwijamy aby otrzymać roladkę.
  • --- 3. Każdą roladkę kładziemy na folii aluminiowej i zwijamy tak aby szczelnie ją zamknąć.
  • --- 4. Gotowe roladki w folii układamy w garnku i zalewamy bulionem z kostki rosołowej tak aby wszystkie roladki były przykryte. roladki gotujemy ok 45 minut. Smacznego:)

Porady

Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować