ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO Z CAMEMBERTEM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Mięso mielone możemy podać na wiele sposobów, tym razem polecam świetne połączenie smaków, które znajdziemy w roladkach. Ciągnący ser camembert idealnie komponuje się z papryką,oliwkami tworząc istny raj dla podniebienia.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Masa mięsna:
    -50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    -1 jajko
    -1 cebula czerwona
    - 2 łyżki bułki tartej
    -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki

    Nadzienie:
    -2 większe kawałki papryki konserwowej
    -oliwki zielone
    -1 ser typu camembert naturalny

    Panierka:
    -2 łyżki sezamu
    -3 łyżki bułki tartej
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układanie nadzienia 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, przyprawiamy i dokładnie wyrabiamy. Masę mięsną dzielimy na 6 części.
    Każdą porcję mięsa rozpłaszczamy i układamy po dwa plasterki sera camembert, oliwki i paprykę.
  • Formowanie roladek 2. Roladki zwijamy .Formujemy paluchy.
  • 3. Składniki na panierkę mieszamy , każdą roladkę panierujemy.
    Na rozgrzanej patelni smażymy roladki. Obsmażone roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Oliwki Papryka Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować