Mięso mielone możemy podać na wiele sposobów, tym razem polecam świetne połączenie smaków, które znajdziemy w roladkach. Ciągnący ser camembert idealnie komponuje się z papryką,oliwkami tworząc istny raj dla podniebienia.
60 min
Dla 6 osób
Składniki:
Masa mięsna:
-50 dag mięsa mielonego wieprzowego
-1 jajko
-1 cebula czerwona
- 2 łyżki bułki tartej
-przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
Nadzienie:
-2 większe kawałki papryki konserwowej
-oliwki zielone
-1 ser typu camembert naturalny
Roladki z mięsa mielonego z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki przekładamy do miski, przyprawiamy i dokładnie wyrabiamy. Masę mięsną dzielimy na 6 części.
Każdą porcję mięsa rozpłaszczamy i układamy po dwa plasterki sera camembert, oliwki i paprykę.
2.Roladki zwijamy .Formujemy paluchy.
3.Składniki na panierkę mieszamy , każdą roladkę panierujemy.
Na rozgrzanej patelni smażymy roladki. Obsmażone roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze