Roladki z mięsa mielonego w boczku z serem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Roladki są fantastyczną alternatywą dla zwyczajnych kotletów mielonych. Są równie łatwe w przygotowaniu, ale o wiele bogatsze w smaku i znacznie bardziej atrakcyjne.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g mielonego (dowolny rodzaj mięsa)
    1 bułka (może być kajzerka) namoczona w zimnej wodzie, aż cała zmięknie
    2 jajka
    duża cebula pokrojona w kosteczkę
    Sól (1 czubata łyżeczka lub więcej)
    Pieprz mielony około łyżeczki
    1 łyżka majeranku
    Ser żółty ilość zależy od tego jak duże kawałki umieścimy w środku 100 g powinno wystarczyć
    Boczek u mnie 10 plastrów (na każdą roladkę jeden spory plaster by ją owinąć)
    puszka kukurydzy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego w boczku z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy kajzerkę mocno odciśnięta od wody, cebulę, przyprawy i jajka, zagniatamy wymienione składniki by powstała jednolita mięsna masa, dobrze doprawiamy do smaku.Dodajemy kukurydzę.

    2. Rozkładamy na dłoni lub desce do krojenia placek z mięsnej masy na środek układamy spory kawałek sera i formujemy z tego roladkę, którą dokładnie owijamy boczkiem. Tak przygotowane roladki układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 50 min w temp 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować