Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszna propozycja obiadowa:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego (najlepiej z szynki)
    100g ryżu
    1 marchew
    0,5 cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka: majeranku, oregano, ziół prowansalskich, słodkiej czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki soli
    olej
    6 łyżek mąki
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-289upwn 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Mięso rozmieszać widelcem i przyprawić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Marchew zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Dodać wszystko do mięsa. Przestudzony ryż także. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 1h.
  • image-1mfx0ti 2. Następnie wbić jajko i dodać 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać. Formować 'wałki' z masy mięsnej i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia.

Porady

idealne do ziemniaków i surówki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować