Roladki z kurczaka nadziewane marchewką

4.51 (150 ocen)

  • 45 min

Niecodzienny obiadek i niecodzienne roladki. Młoda marchewka, chrupiąca i aromatyczna w roli nadzienia świetnie się sprawdziła. Mięsko delikatne i mięciutkie, wprost rozpływało się w ustach.

  • 45 min

Składniki:

  • • 4 piersi z kurczaka
    • 8 małych młodych marchewek
    • 100 g sera żółtego
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka nadziewane marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Marchewki obgotować w wodzie z solą i szczyptą cukru przez 15 minut.
    • Ser żółty zetrzeć na tarce.
    • Każdy filet z kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem.
    • Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki.
    • Obsmażyć na oleju z każdej strony.
    • Podlać 1/2 szklanki wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut.

Porady

Ser żółty starty na tarce lepiej spaja roladki niż w plastrach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować