Nadziewane Roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

to dobra propozycja dla osób, które chcą połączyć tradycyjne roladki z kurczaka z odrobiną bardziej nowoczesnych smaków. Sery, które znajdują się w ich wnętrzu nadają temu daniu soczystości. Natomiast wyrazisty smak suszonych pomidorów sprawia, że danie to nabiera oryginalności.

Składniki:


  • 5 sznycli z fileta z piersi kurczaka
    5 plasterków sera żółtego typu salami
    5 kawałków sera camembert
    5 plasterków wędliny - piersi z kurczaka w majeranku
    5 pomidorów suszonych
    sól
    pieprz
    musztarda
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Nadziewane roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cnlqkv 1. Sznycle z kurczaka rozbijamy za pomocą tłuczka, uważając aby nie zrobić tego zbyt mocno i nie rozerwać mięsa. Każdy płat oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie smarujemy z jednej strony musztardą. Na musztardę kładziemy po plasterku sera żółtego, kawałku sera camembert, wędliny i pomidora suszonego
  • image-00woj0c 2. Zwijamy roladki, zamykając je za pomocą wykałaczek - zwarcie, tak aby nic nie wypłynęło ze środka podczas pieczenia. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą z oliwek
  • image-08q7f57 3. agrzewamy piekarnik na 160 stopnia z funkcją termoobiegu. Przed włożeniem roladek do piekarnika spryskujemy je oliwą. Pieczemy około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować