Roladki z kapustą

2.75 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem studentką. Gotowanie sprawia mi dużo przyjemności. Roladki z kapusty to doskonałypomysł na obiad bądź ciepłą kolację.

Składniki:

  • Ciasto:
    4 jajka
    ● 200 ml mleka
    ● 100 ml wody gazowanej
    ● 1 szkl. maślanki
    ● 40 dag mąki
    ● sól

    Farsz:
    15 dag chudego wędzonego boczku
    ● 2 cebule
    ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● 2 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● kminek. Oraz: 2 łyżki masła
    ● 1/2 l bulionu warzywnego
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

2.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Roladki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i maślankę wlewamy do wysokiego naczynia. Wbijamy jajka. Wsypujemy mąkę, doprawiamy solą. Miksujemy na gładką masę. Ciasto
    rozsmarowujemy na blasze wyłożonej natłuszczonym pergaminem i pieczemy 12 minut w temperaturze 200 °C.
  • 2. Przygotowujemy farsz. Cebule siekamy, boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mieszamy z drobno pokrojoną kapustą. Doprawiamy. Odstawiamy
    na 10 minut.
  • Roladki z kapustą 3. Ciasto wyjmujemy z piekarnika, smarujemy roztopionym masłem i rozsmarowujemy przestudzony farsz. Zwijamy w ro ladę, którą kroimy na 8 plastrów.
  • 4. Okrągłą formę żaroodporną smarujemy tłuszczem i układamy plastry rolady jeden przy drugim. Podlewamy bulionem i przykrywamy folią aluminiową.
    Pieczemy 20 minut w 175 °C. Zdejmujemy folię i zapiekamy 15 minut. Dekorujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować