Roladki z kiszoną kapustą i grzybami

4.5 (199 ocen)

Pyszne mięciutkie i aromatyczne roladki z karkówki z farszem z kapusty i suszonych grzybów. mojej rodzinie bardzo zasmakowały takie roladki, chyba będę je częściej przygotowywać na obiad.

Składniki:

  • 1 kilogram karkówki
    1 kilogram kiszonej kapusty
    Garść suszonych grzybów
    1 cebule
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy
    Dodatkowo:
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Roladki z kiszoną kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na noc, następnego dnia gotujemy do miękkości. Kapustę przekładamy go garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękką, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Ostudzoną kapustę odciskamy i drobno kroimy razem z grzybami, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 2. Karkówkę kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy roladki, i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody i dusimy do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować