Roladki z jajkiem

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Jakiś czas temu zachciało mi się roladek ze schabu, ale że nie miałam za dużo pieczarek powstało takie oto nadzienie.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    2 jajka
    2 pieczarki
    5 dag sera żółtego
    jajko i bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Roladki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić.
    Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka, odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Sery Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować