Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min

Delikatne roladki, w których idealnie dobraną parę stanowią składniki nadzienia ser wędzony i żurawina. dodatkowo boczek sprawa, że roladki nie są suche.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na 4 roladki:
    4 ok 150 g sznycle z piersi indyka
    150 g wędzonego sera (u mnie Rolada Ustrzycka)
    50 g suszonej żurawiny
    8 plastrów wędzonego boczku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z indyka z wędzonym serem i żurawiną 1. Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10-15 min. Mięso delikatnie rozbić (najlepiej przez folię, aby nie narobić dziur w mięsie) i oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa ułożyć ser i żurawinę.
  • Roladki z indyka z wędzonym serem i żurawiną 2. Każdą roladkę ciasto zwinąć i owinąć dwoma plasterkami wędzonego boczku.
  • Roladki z indyka z wędzonym serem i żurawiną 3. Roladki owinąć ciasto folią aluminiową i w naczyniu żaroodpornym zapiekać przez 40 min w 180 st, po tym czasie roladki rozwinąć, przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać jeszcze ok 5-10 min, aż boczek będzie rumiany. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować