1 pierś z indyka (ok 1kg)
15 dag szynki konserwowej
10 dag sera żółtego
1 większy pomidor
kilka gałązek zielonej pietruszki
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano do smaku
Roladki z indyka ze szynką, serem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka pokroić na kawałki, rozbić za pomocą tłuczka. Posolić z wierzchu.
2.Szynkę pokroić w drobna kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki, a pietruszkę zieloną posiekać.
3.Na rozbite piersi z kurczaka układać pokrojoną szynkę, potarty ser, plasterek pomidora, posypać ziołami i posiekaną zieloną pietruszkę, Zwinąć roladki.
4.Roladki panierować w mące, rozbełtanym jajku oraz zmiksowanych płatkach kukurydzianych.
5.Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Porady
Pierś z indyka można zastąpić piersią z kurczaka lub schabem.
Komentarze