Roladki z indyka ze szynką, serem i pomidorem

4.5 (191 ocen)

Często przyrządzam je na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 pierś z indyka (ok 1kg)
    15 dag szynki konserwowej
    10 dag sera żółtego
    1 większy pomidor
    kilka gałązek zielonej pietruszki
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano do smaku

    panierka:
    płatki kukurydziane
    2 jajka
    mąka pszenna
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki z indyka ze szynką, serem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka pokroić na kawałki, rozbić za pomocą tłuczka. Posolić z wierzchu.
  • 2. Szynkę pokroić w drobna kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki, a pietruszkę zieloną posiekać.
  • 3. Na rozbite piersi z kurczaka układać pokrojoną szynkę, potarty ser, plasterek pomidora, posypać ziołami i posiekaną zieloną pietruszkę, Zwinąć roladki.
  • Panierowanie 4. Roladki panierować w mące, rozbełtanym jajku oraz zmiksowanych płatkach kukurydzianych.
  • 5. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Pierś z indyka można zastąpić piersią z kurczaka lub schabem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pierś z indyka Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować