Roladki schabowe z serkiem topionym i papryką.

5 (6 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Roladki wieprzowe w sosie, które z pewnością posmakują każdemu.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5kg. schabu wieprzowego
    Papryka żółta
    Papryka czerwona
    1 duża cebula
    2 serki topione (100g.)
    Koperek
    2 łyżki mąki pszennej
    Sos pieczeniowy
    Olej, sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki schabowe z serkiem topionym i papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka przysmazamy na oleju następnie dodajemy papryki pokrojone w paski i wszystko razem smażymy ok. 10-15min. Studzimy do zimnego.

    Na każdy rozbity schab kładziemy plasterek serka topionego dodajemy łyżkę okrasy paprykowej, posypujemy koperkiem i ciasno zawijamy.

    Roladki układamy na rozgrzanej patelni i przysmazamy z każdej strony. Podlewamy wody i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu 30min.

    Roladki wyciągamy i z powstałego wywaru robimy sos. W misce mieszamy sos pieczeniowy z 2 łyżkami mąki wlewamy to na patelnię i mieszamy do zgęstnienia. Wkładamy roladki chwilkę wszystko razem gotujemy.( W razie potrzeby podlewamy wody). Wyłączamy z ognia i przykrywamy pokrywką.

    Podajemy z ziemniakami i ulubiona sałatka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować