Roladki schabowe z serkiem topionym i papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka przysmazamy na oleju następnie dodajemy papryki pokrojone w paski i wszystko razem smażymy ok. 10-15min. Studzimy do zimnego.
Na każdy rozbity schab kładziemy plasterek serka topionego dodajemy łyżkę okrasy paprykowej, posypujemy koperkiem i ciasno zawijamy.
Roladki układamy na rozgrzanej patelni i przysmazamy z każdej strony. Podlewamy wody i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu 30min.
Roladki wyciągamy i z powstałego wywaru robimy sos. W misce mieszamy sos pieczeniowy z 2 łyżkami mąki wlewamy to na patelnię i mieszamy do zgęstnienia. Wkładamy roladki chwilkę wszystko razem gotujemy.( W razie potrzeby podlewamy wody). Wyłączamy z ognia i przykrywamy pokrywką.
Komentarze