roladki schabowe z oscypkiem

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Przepyszny obiad w klimacie regionalnej kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 płatów schabu bez kości
    100 gramów oscypka wędzonego lub niewędzonego
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz
    2 jaja do panierowania
    3/4 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić cienko, przyprawić, odstawić na 20 minut.
    Oscypka zetrzeć na dużych oczkach, szczypiorek posiekać.
    Na plastrze mięsa wyłożyć serek, posypać szczypiorkiem.
    Zwinąć ściśle, obtaczać najpierw w rozkłóconym jaju, a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na oleju pod przykryciem, na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować