ROLADKI SCHABOWE Z MAJONEZEM, SEREM I MARCHEWKĄ

4.5 (151 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na smaczny obiad. :)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu,
    nieduża marchewka,
    3 łyżeczki majonezu Roleski,
    3 plastry sera żółtego,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    papryka słodka,
    łyżka oleju.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Roladki schabowe z majonezem, serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym i rozbijam na cienkie kotlety.
    Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką).
    Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem.
    Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut (bez przykrycia, termoobieg).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować