Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć oprószyć pieprzem ziołowym.Można zrobić to dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
2.Marchew, paprykę, korniszon, boczek pokroić w słupki.Każdą część mięsa posmarować lekko musztardą. Układać w poprzek powyższe składniki.
3.Zwinąć w rulonik i ciasno układać w żaroodpornym naczyniu. Jeśli potrzeba można spiąć wykałaczką.Podlać wodą. Piec ok.1,5 godziny w 180 stopnich.
4.Okolo 30 minut przed końcem pieczenia, śmietanę rozmieszać z mąka dodać do roladek. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą.Wstawić z powrotem do piekarnika do zapieczenia.Podawać na przykład z kaszą gryczaną lub kluskami sląskimi.
Komentarze