ROLADKI SCHABOWE

4.49 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Takie roladki jak robi moja mama:)))

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ok. 1 kg schabu
    2-3 korniszony
    papryka konserwowa
    1-2 marchewki ugotowane
    kawałek boczku
    musztarda
    pieprz, sól
    pieprz ziołowy
    1/2 śmietany kremówki
    1 łyżka mąki
    kminek (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć oprószyć pieprzem ziołowym.Można zrobić to dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
  • image-03msn3i 2. Marchew, paprykę, korniszon, boczek pokroić w słupki.Każdą część mięsa posmarować lekko musztardą. Układać w poprzek powyższe składniki.
  • image-1vi6i0s 3. Zwinąć w rulonik i ciasno układać w żaroodpornym naczyniu. Jeśli potrzeba można spiąć wykałaczką.Podlać wodą. Piec ok.1,5 godziny w 180 stopnich.
  • 4. Okolo 30 minut przed końcem pieczenia, śmietanę rozmieszać z mąka dodać do roladek. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą.Wstawić z powrotem do piekarnika do zapieczenia.Podawać na przykład z kaszą gryczaną lub kluskami sląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować