krokiety z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

Najlepsze z czerwonym barszczykiem.

Składniki:

  • Naleśnki:
    szklanka mąki pszennej
    szklanka wody
    szklanka mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
    szczypta cukru
    szczypta sody

    Farsz:
    1 kg kapusty kiszonej
    0,5 kg pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz

    Panierka:
    3 jaja
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki połaczyć i zostawić na 20 minut. Następnie smażyć.
  • 2. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, odgotować, następnie pozostawic do wystygnięcia i odciśnięta z wody zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
    Pieczarki zetrzeć na tartce i usmażyć tak by odparowały z wody. Połączyć z kapustą. Dodać do smaku sól i pieprz.
  • 3. Na usmażone naleśniki kłaść po misce farszu, zwijać w krokiety. Maczać w jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na rozgrzanej patelni

Porady

Do farszu zamiast pieczarek można użyć leśnych grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować