ROLADKI NALEŚNIKOWE Z TWAROŻKIEM I ŁOSOSEIM

4.5 (174 ocen)

  • 35 min

Jest to szybka, prosta i bardzo smaczna przekąska. Ładnie prezentuje się na stole.

  • 35 min

Składniki:

  • • 25 dag twarożku śmietankowego
    • 15 dag wędzonego łososia w plastrach
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • Sól, pieprz

    Ciasto naleśnikowe:
    • 4 jajka
    • 300 ml mleka
    • 20 dag mąki
    • 2 łyżki oleju, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki naleśnikowe z twarożkiem i łososeim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki.
  • 3. Na naleśnikach rozłożyć plasterki łososia, rozsmarować twaróg i ciasno zwinąć. Przed podaniem pokroić na ok. 2 cm kawałki i udekorować natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować