Naleśnikowe roladki

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Naleśniki w wersji wytrawnej, z pastą chrzanowo-jajeczną, szynką i papryką, pokrojone na mniejsze kawałki - w sam raz na jedne kęs.

  • 30 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    2 małe jaja
    1 szklanka mleka na pół z wodą
    100g mąki
    0,5 płaskiej łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki
    2 łyżki oleju


    Nadzienie:
    5 jaj
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki chrzanu ze słoiczka
    200g szynki lub polędwicy
    marynowana papryka
    ulubione zioła

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Naleśniki Przystawki

Naleśnikowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Jaja mieszamy z mlekiem i wodą, dodajemy mąkę, przyprawy, sól, olej, mieszamy wszystko razem, by nie było grudek. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie smażymy 5-6 cienkich naleśników.
  • 2. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, chrzan, doprawiamy ziołami, mieszamy.
    Ostudzone naleśniki smarujemy pastą jajeczną, układamy plasterki szynki, paprykę pokrojoną w paski, zwijamy w ruloniki.
    Przed podaniem kroimy w kawałki ok 2cm szerokości. Podajemy od razu.

Porady

To danie daje mnóstwo możliwości smakowych, w zależności, co mamy pod ręką i na co mamy ochotę: z serkiem, łososiem i awokado, z serem, kurczakiem i oliwkami. Można je pokroić - wtedy staną się świetną przekąską na imprezy, a można zabrać ze sobą na piknik, do pracy lub do szkoły na drugie śniadanie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować