Roladki drobiowe z dodatkami

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam roladki drobiowe nadziane szynką, serem, pomidorem, natką pietruszki.
Są smaczne kruche i kuszą swoim smakiem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka 5 szt
    ser 5 plastrów
    szynka 5 plastrów
    masło 5 porcji
    pomidory 2 szt
    natka pietruszki
    przyprawa do drobiu
    olej 3 łyżki
    nitka kuchenna lub wykałaczki
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki drobiowe z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka oczyścić opłukać rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posypać przyprawą do drobiu.
    Na każdym filecie ułożyć plaster szynki i sera, cząstkę pomidora. Wierzch posypać natką pietruszki, a na nim położyć kawałek masła.
    Zwinąć w ciasne roladki i spiąć wykałaczką lub wiązacz nitką kuchenną.
    Smażymy na gorącym oleju pod przykryciem do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosikiem z pieczenia lub ciepłą wodą.

    Podajemy z ziemniaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Andrzejki Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować